
با یک حساب سر انگشتی، چند صد هزار کسبوکار، برند و شرکت در ایران وجود دارد که هر کدام به طور مداوم مخاطبان را با حجم وسیعی از تبلیغات بمباران میکنند، چیزی که میتواند در این میان برای مخاطبان از یک طرف و برندها از طرف دیگر تفاوت ایجاد کند آگاهی از برند (Brand Awareness) است.
میزان آگاهی از برند شما در بین مخاطبان، به عنوان ریسمانی که تمامی فعالیتهای تبلیغاتی یک برند را به هم متصل میکند، میتواند چگونگی عملکرد یک برند را تعیین کند.
به تعریف ساده، آگاهی از برند، نیروی محرکه در راه رسیدن به اهداف و باورهای یک برند است.
تمامی صاحبان برندها، به نوعی رویای تبدیل شدن به یک برند بزرگ و شناخته شده را در سر میپرورانند، اما برای دستیابی به این هدف باید قدمهای کوچکی در این مسیر برداشت. این قدمها در واقع مراحل مختلف آگاهی از برند هستند که در نهایت یک برند را به یک برند شناختهشده(Brand Recognition) بدل میکنند.
یک برند، نیمی از ارزش خود را مدیون همین شناخت برند در بین مخاطبان است. اما این نیمه از ارزش یک برند زمانی اثربخشی واقعی خود را دارد که با برنامه دقیقی به منظور بازاریابی و تبدیل کردن مخاطبان به مشتری، همراه شود. برنامه بازاریابی برند شما هر چه که باشد، تمرکز بر روی آگاهی از برند، مزایای مهمی برای برند شما دارد که در ادامه به آنها میپردازیم
اعتمادی از نوع انتخاب
هر چه مخاطبان بیشتر با برند شما در ارتباط باشند و با هدفها و ارزشهای برند شما آشنا شوند، اعتماد آنها به برند شما و محصول یا خدمتی که برند شما ارائه میکند، بیشتر میشود. این اعتماد از نوع انتخاب است به این معنی که مخاطب با توجه به دیدگاهی که نسبت به برند شما بدست آورده تصمیم به اعتماد میگیرد. زمانی که این اعتماد بدست آمد، مخاطب ظرفیت دریافت پیشنهاد خرید محصول از طرف برند شما را دارد. در نهایت این اعتماد میتواند مشتری بالقوه را به یک مشتری وفادار به برند تبدیل کند که این امر قطعا یکی از مهمترین اهداف یک برند است.
ورود به بازار رقابتی و بقا در آن
تمرکز بر روی آگاهی از برند (Brand Awareness) برای برندهای نوپا که محصول قابل رقابتی را در بازارهای رقابتی ارائه میکنند، میتواند سهم مناسبی از بازار را برای این دست از برندها به ارمغان بیاورد و غفلت در این زمینه نیز میتواند موجب شکست کسبوکارهای نوپا شود. از نگاه دیگر، برندهای جاافتاده نیز برای بقا در بازارهای رقابتی، نیازمند تمرکز بر روی آگاهی مستمر مخاطبان از برند و اهداف آن هستند.
با توجه به حجم بالای تبلیغاتی که مخاطبان با آن روبرو میشوند، استفاده از تبلیغات مستقیم محصول هنگامی اثر بخش خواهد بود که در وهله اول مخاطب با اهداف و آرمانهای یک برند آشنا شود و از نظر احساسی با برند ارتباط برقرار کند. هنگامی که مخاطب از نظر احساسی با برند ارتباط برقرار کرد، شانس برند برای تاثیرگذاری بر مخاطب به منظور خرید محصول بالا میرود و اینگونه برندها میتوانند در بازارهای به شدت رقابتی، سهم خود از بازار را بدست آورده و آن را حفظ کنند.
ایجاد تفاوت
برندها برای ایجاد تفاوت در بازاری که همگی یک محصول یا خدمت را ارائه میدهند، نیازمند تمرکز بر روی یک دیدگاه مشخص هستند. این دیدگاه باید به مخاطبان برند نیز منتقل شود که این امر با تمرکز بر روی آگاهی از برند میسر میشود. نهادینه کردن دیدگاه یک برند در ذهن مخاطب یکی از شرطهای وفادار ماندن او به برند و محصولات آن است (Brand Loyalty).
چگونه مخاطبان را از برند و اهداف آن آگاه کنیم
- آگاهی مخاطبان از یک نیاز یا مشکل
- ارائه راهکار کلی برای حل آن نیاز یا مشکل
- فروش محصول یا خدمت ارائه شده توسط برند به عنوان بهترین راهکار
مراحل یک و دو، نیازمند محتوایی است که آگاهی و آموزش مخاطبان را در پی دارد که ارائه مناسب آن به مخاطب موجب ایجاد اعتماد به برند میشود. مرحله سه نیز زمانی است که شما از راهکار و خدمت برند خود با مخاطب صحبت خواهید کرد تا بتوانید او را برای تبدیل شدن به مشتری ترغیب کنید.
از سادگی شروع کنید… به عنوان شرکت تبلیغاتی سیسرو پیشنهاد میکنیم برای شروع کار در زمینه آگاهی از برند، از طراحی کمپینهای ساده و پایهای به جای استفاده از کمپینهای پیچیده شروع کنید. کمپینهای پیچیده شاید برای شما در کوتاه مدت بازگشت سرمایه داشته باشند. اما در دراز مدت این کمپینهای ساده با تمرکز بر روی آگاهی از برند هستند که بر فروش برند شما تاثیرگذار خواهند بود. چرا که آگاهی از برند، مخاطبان را به کیفیت دیدگاه برند شما نسبت به یک محصول علاقه مند میکند نه به یک پیشنهاد ویژه کوتاه مدت برای خرید یک محصول.