
غالبا تمام افرادی که مسئول برنامهریزی و تدوین استراتژیهای بازاریابی سازمانها هستند، با این پرسش مواجهاند که بهترین حالت تخصیص منابع میان رسانهها و کانالهای بازاریابی موجود چیست؟ مسلما پاسخ به این پرسش با توجه به نوع کسبوکار متفاوت است و ما در این مطب قصد داریم که روی بازاریابی خدمات درمانی تمرکز کنیم و روشهای نوینی را برای تامین اهداف بازاریابی و فروش در صنعت مذکور، نمایان سازیم.
بازاریابی دیجیتال که اخیرا توجه بسیاری از متخصصان علم بازاریابی و شرکت های تبلیغاتی را در سرتاسر دنیا به خود معطوف ساخته، در حوزه خدمات درمانی هم وارد شده و نتایج بسیار قابل توجهی را نشان داده است. در ادامه آمارهایی را آوردهایم که حاکی از اهمیت بازاریابی دیجیتال در برندسازی و تبلیغات پزشکان خواهد داشت.
۱- آمارها نشان داده که بسیاری از افراد وقتی درباره یک بیماری میشنوند یا به آن دچار میشوند، برای کسب اطلاعات به اینترنت مراجعه می کنند.
- از هر 3 نفر 1 نفر آنها به منظور شناخت مشکل سلامتی خود از اینترنت استفاده میکنند.
- 72% از کاربران اینترنت ادعا کردهاند که در سال گذشته به منظور کسب اطلاعات درمانی و خدمات پزشکان در اینترنت جستجو کردهاند.
۲- بازاریابی خدمات درمانی هم نیاز به استراتژیهای آنلاین و هم آفلاین دارد.
- 84% از بیماران، هم از منابع آنلاین و هم آفلاین به منظور جستجو استفاده میکنند.
۳- منابع آنلاین اهمیت بسیار بیشتری در تحقیق و بررسی بیماران ایفا میکنند.
- 77% از بیماران از موتورهای جستجو
- 76% از بیماران از وب سایتهای بیمارستانها
- 52% از بیماران از وبسایتهای اطلاعات درمانی و سلامتی
به منظور جستجو و تحقیق استفاده میکنند.
۴- منابع آفلاین نباید نادیده گرفته شوند، ولی اهمیت بسیار کمتری از منابع دیجیتال دارند. این امر باید در زمان بودجهبندی و طرحریزی استراتژیهای بازاریابی خدمات درمانی در نظر گرفته شود.
- 32% از بیماران از تلویزیون به منظور جستجو استفاده میکنند.
- 20% از مجلات به منظور جستجو استفاده میکنند.
- 18% از روزنامهها به منظور جستجو استفاده میکنند.
۵- موتورهای جستجو نقش بسیار بزرگی در فرآیند تصمیمگیری بیماران ایفا میکند. بازاریابی خدمات درمانی باید استراتژی تدوین و اجرا نماید که محصولات و خدمات سازمان به خوبی در نتایج موتورهای جستجو دیده شوند. این بدان معناست که شما به یک وبسایت قوی، استراتژی شبکههای اجتماعی، استراتژی تولید محتوا و سئو نیاز دارید.
- 77% از کسانی که به صورت آنلاین به جستجوی مطالب درمانی و سلامتی پرداختهاند، ادعا کردهاند که ابتدا در موتورهای گوگل، یاهو و بینگ جستجو کردهاند.
- 13% نیز با وبسایتهای تخصصی در زمینه اطلاعات درمانی نظیر WebMD جستجوی خود را آغاز میکنند.
- بیشترین موضوعات جستجو شده عبارتند از: بیماریها یا شرایطشان، درمان یا رویههای آن و دکترها یا سایر افراد حرفهای صنعت درمانی.