یکی از فاکتورهای مهم در بازاریابی، انتخاب برند و از همه مهمتر لحن برند(tone of brand) مناسب است. این روزها به دلیل توسعه شرکتها و تغییر روشهای بازاریابی بسیاری از صاحبان کسب و کار در تلاش هستند تا بهترین شیوه را برای جذب مشتری انتخاب کنند؛ به گونهای که دیگر روشهای بازاریابی سنتی تاثیر چندانی نداشته و روشهای بازاریابی نوین تحت عنوان دیجیتال مارکتینگ جایگزین آن شدهاند.
در تولید محتوا علاوهبر توجه به کیفیت، باید ریتم و سرعت بیان را نیز در نظر گرفت تا بهترین فن بیان اتخاذ شود. تولید محتوا در سایت و بستر اینترنت یکی از بخشهای دیجیتال مارکتینگ بوده و امروزه حجم انبوهی از وبسایتها در حال تولید محتواهای یونیک و با کیفیت هستند. اینکار باعث میشود تا ترافیک سایت بالا برود و در نتیجه برند مورد نظر بتواند به خوبی خود را به مخاطب معرفی کند. اما، لحن برند چیست؟ و چطور باید یک لحن مناسب برای برند خود انتخاب کرد؟ با ما همراه باشید تا چند راهکار مناسب در این خصوص به شما معرفی کنیم.
منظور از لحن مناسب در برند، نحوه بیان پیام به مخاطب است؛ به گونهای که باید بهترین کلمات را انتخاب و آنها را با ریتم و سرعتی مناسب به درستی در کنار هم قرار داد. البته، در اینجا منظور از لحن برند، لحن نوشتار است و صحبتهای گفتاری نقشی در آن ندارند. بسیاری از شرکتها برای جذب مشتریان بیشتر اقدام به تولید محتوای متنی در قالب ارسال ایمیل به مخاطبان، تولید محتوا در شبکههای اجتماعی، استفاده از جملات تاثیرگذار بر روی بستهبندی محصولات و غیره میکنند که همگی آنها باید با لحنی مناسب و تاثیرپذیر ارائه شوند.
انتخاب بهترین لحن برای بیان مطالب نوشتاری یکی از مهمترین فاکتورها در جذب مشتری است. احتمالا، واژه مرگ مولف را بارها شنیدهاید. مرگ مولف بدین معناست که هنگام خواندن مطالب، نویسنده حضور نخواهد داشت و این کلمات هستند که منظور او را به خواننده میرسانند. پس باید کلمات را به درستی در کنار هم قرار داد تا منظور نویسنده به خوبی ادا شود. با ما همراه باشید تا از اهمیت انتخاب لحن برند مناسب مطلع شوید.
لحن برند میتواند شما را از رقبا جدا و به سمت قلههای افتخار هدایت کند. هرگز در انتخاب لحن مناسب از افرادی که اهداف کوچکی در سر دارند کمک نگیرید. بهترین شخصی که میتواند شما را در انتخاب لحن مناسب کمک کند خود شما هستید. بهتر است مطابق با نحوه فعالیت خود برای جذب مخاطب از کوتاهترین جملات و در عین حال تاثیرگذارترین واژهها استفاده کنید.
به طور مثال بسیاری از تیترهای خبری، جنجالیترین و تاثیرگذارترین عناوین را انتخاب میکنند. مثلا، در مصاحبهای یک سلبریتی معروف تنها یکبار آن هم در میان حرفهای خود از واژه “خداحافظی” استفاده میکند. وی میگوید “اگر به سن 70 سالگی برسم از دنیای بازیگری خداحافظی میکنم” این در حالی است که این شخص اکنون 30 سال سن داشته و هرگز قصد خداحافظی ندارد. حال به تیتر مجلهای که این خبر را چاپ کرده توجه کنید. “خداحافظی آقای بازیگر از سینما” . این همان لحنی است که مد نظر ماست و شما را از سایر رقبا متمایز میسازد. البته، این تنها یک مثال بود و هرگز نباید از این جملات در برندهای تجاری استفاده کنید چرا که مخاطب را نسبت به برند خود بیاعتماد خواهید کرد.
لحنی که شما برای توصیف برند خود انتخاب میکنید بیانگر شخصیت و هویت شماست. مردم هیچگاه افراد پشت صحنه شرکتها را نمیبینند و فقط کلمات و نوشتههای آنها را مشاهده میکنند. از این رو، با خواندن مطالبی که نوشتهاید و لحن برندتان شما را قضاوت میکنند و به شما امتیاز میدهند.
تصور کنید که در آزمون سرنوشتسازی رد شدهاید و اکنون روحیه خود را باختهاید. چه کسی میتواند به شما کمک کند؟ معمولا، فردی میتواند شما را در این شرایط آرام کند که حرفهای تاثیرگذار بزند. حرفهایی که شما را متقاعد کند دنیا به آخر نرسیده و باز فرصت برای جبران دارید. بنابراین، انتخاب یک لحن مناسب میتواند حس خوبی به مخاطبان بدهد و آنها را متقاعد کند.
برای انتخاب لحن مناسب ابتدا باید برند و به دنبال آن مخاطب خود را بشناسیم. به گونهای که اگر برند شما ورزشی است، باید از لحنی پرشور و هیجانانگیز استفاده کنید. یا اگر قصد فروش محصولات غذایی را دارید باید از لحنی خودمانی و دوستانه بهره ببرید. پس از اینکه لحن برند خود را انتخاب کردید، نوبت به مقایسه آن با سایر رقبا میرسد.
یک ورزشکار را در نظر بگیرید. او برای اینکه به پیروزی برسد، باید رقیب خود را مو به مو آنالیز کند تا از تمام نقاط ضعف و قوت او مطلع شود. شما نیز باید مانند این ورزشکار تمام مطالب سایتهای رقیب را رصد کنید. با اینکار متوجه خواهید شد که رقبای شما با چه لحنی خود را معرفی میکنند.
اکنون زمان آن رسیده تا بهترین محتواها را از میان محتواهای رقیبان جدا کرده و با توجه به آنها یک لحن برند منحصربفرد انتخاب کنید. اینکار باعث میشود تا هرگز به صورت ناخواسته از روی محتواهای آنها کپیبرداری نکنید. مثلا، اگر رقبای شما از جملات “تخفیف استثنایی”، “تخفیف ویژه” یا “تخفیف باورنکردنی” استفاده کرده باشند، شما نباید از آنها استفاده کنید. بهتر است یک جمله جدید برگزینید. مثلا “تخفیف شگفتانگیز”. اینگونه شما توانستهاید خود را با سایر رقبا متمایز کنید.
بهتر است هر چند وقت یکبار محتواهای خود را بازبینی و اشتباهات خود را پیدا کنید. اینکار موجب رفع خطاهای گذشته میشود. چراکه انسان هر روز یک چیز جدید میآموزد و اگر به گذشته برگردد متوجه خیلی از اشتباهات خود میشود.
همانقدر که داشتن لحن برند مناسب کسب و کار شما را در ایجاد ارتباط با مخاطبانتان یاری میدهد، نداشتن لحنی مشخص یا داشتن محتواهایی با چندین لحن متفاوت میتواند معکوس عمل کند زیرا مخاطب قادر نخواهد بود تصویری مشخص از برند شما در ذهن خود ایجاد کند. با وجود حساس بودن این انتخاب، هیچگاه از انتخاب لحن برند خود نترسید. فراموش نکنید که هیچکس بهتر از خود شما نمیتواند مناسبترین لحن برند را برگزیند. انتخاب لحنی که متناسب با اهداف و شخصیت شما باشد بسیار حائز اهمیت است. چراکه این لحن هویت و شخصیت شما را به مخاطب بیان میکند. از این رو، در انتخاب لحن برند خود بسیار دقت کرده و نهایت وسواس را به خرج دهید.
why startups fail
social media branding