در این مطلب قصد داریم به معرفی این نوع محتوا بپردازیم تا شما به خوبی بتوانید نسبت به شناخت این نوع محتوا آگاهی پیدا کنید. در صورتی که علاقمند به مباحث تولید محتوا هستید، صاحب کسب و کارهایی هستید که با محتوا سر و کار دارد یا اگر قصد دارید تولید محتوایی هدفمند و اثرگذار داشته باشید، تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
چرا محتوای تعاملی اثرگذار است؟
محتوای تعاملی هر شکلی از محتوا است که ممکن است توسط بازدیدکننده وبسایت یا کاربران دچار تغییر بشود. مرسومترین انواع این نوع محتوا، پازلها، امتحانات آنلاین، نقشههای تعاملی و یا انیمیشنهایی هستند که با هر کلیک شروع به حرکت میکنند. ماشین حسابها و ابزارهای آنلاین، نظرسنجیها و حتی فرومها و وبینارها نیز جزوی از محتواهای تعاملی محسوب میشوند. این تعامل نیز سطوح مختلفی دارد. حتی یک کلیک که کاربر روی صفحه شما میکند، نوعی تعامل محسوب میشود.
تقریبا همه کارشناسان حوزه محتوا میدانند که این نوع محتوا به دلیل مشارکت کاربر و ایجاد حس درگیری با محتوا، اثرگذاری بسیار بالایی دارد. همین که کاربر با احساساتی مانند علاقه یا غافلگیری درگیر شود، بدون شک برند تولید کننده محتوا را نیز بهتر به ذهن خواهد سپرد و هر چقدر توجه یک کاربر به یک محتوا بیشتر شود، فروش محصول یا ارائه خدمت به اون نیز راحتتر خواهد بود. محتوای تعاملی میتواند در رسیدن شما به این هدف کمک کند.
طبق گزارش وبسایت معتبر سروی مانکی (SurveyMonkey)، ۳۳درصد از تبلیغکنندگان حوزه دیجیتال مارکتینگ معتقد هستند که جلب توجه مخاطب به یک محتوا، سختترین چالشی است که هر دیجیتال مارکتری با آن روبرو است. این مشکل با استفاده از محتواهای تعاملی به خوبی حل خواهد شد.
از آن جایی که این نوع محتوا خاص است، احتمالا افراد زیادی علاقمند خواهند بود که آنها را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارند. همین به اشتراک گذاری، بهترین نوع تبلیغات خواهد بود و هزینه بسیاری از کسب و کارها را برای تبلیغات کاهش خواهد داد.
اگر چه مفهوم محتوای تعاملی مدت زیادی است که در دنیای رسانه و اینترنت کاربرد دارد، اما استفاده از آن برای کنار زدن محتوای استاتیک، سابقه زیادی ندارد.
راهکارهای افزایش اثرگذاری محتوای تعاملی
یکی از سختترین بخشهای تولید محتوای تعاملی، خلق محتوایی زیبا و در عین حال سریع است. به عنوان مثال وقتی محتوای مورد استفاده، انیمیشن است، ایجاد تعامل در محتوا باعث میشود که دسترسی به آن کندتر انجام شود. البته ابزارهایی قوی برای حل این مشکل وجود دارند. گوگل ابزاری با نامPageSpeed Insights ارائه کرده است که با استفاده از آن سرعت بالا آمدن صفحات سایت افزایش پیدا میکند. ابزارهای دیگری نیز وجود دارند که با آنها میتوان به افزایش سرعت تعامل بین کاربر و محتوا کمک کرد.