
در دهه های اخیر بازاریابی اساسا در بهره برداری از رسانه ها، اینترنت و ایمیل به منظور درگیر کردن مشتریان خلاصه می شد. ولی در دنیای امروز که شاید بدترین اتفاقی که ممکن است برای فردی بیافتد این است که گوشی موبایل خود را گم کند، به نظرتان روند بازاریابی چگونه است. حتما همانطور که حدس زده اید بازاریابی بسیار شخصی تر شده است و دیگر به صورت عمومی و کلی کاربرد ندارد. بیایید نگاهی به روندهای آینده بازاریابی بیاندازیم.
۱- بازاریابی دیگر به صورت عمومی نیست، بلکه کاملا شخصی شده است.
برخلاف بازاریابی سنتی در فضای عمومی نظیر بیلبوردها، مجلات و تلویزیون، موبایل ها فضاهایی کاملا شخصی برای مشتریان هستند و نیازمند ندوین یک مدل تعاملی کاملا متفاوت می باشند. بازاریابی در اینجا (جایی که مشتریان بخش زیادی از زمان خود را صرف می کنند) باید متناسب با تجربه هایی باشد که مشتریان انتظار دارند در تعامل با برنامه های موبایل داشته باشند، آن نیاز است شخصی، فوری، متناسب با زمان استفاده و مرتبط باشد و نیاز است که کل این تجربه، یکپارچه و جذاب باشد که البته این امر یک چالش برای بازاریابان دیجیتال است.
۲- بازاریابان باید فرصت هایی به منظور تعامل با مشتریان برقرار کنند، نه صرفا ارتباط با آن ها
بازاریابان به طور سنتی تلاش می کنند که پیام برندشان را به مشتریان برسانند و چندان توجه به بازخورد و نظرات مثبت یا منفی و اثرات پیام بر مخاطبانشان ندارند. در حالی که مشتریان تمایل دارند که با سازمان ها تعامل کنند. تکنولوژی هایی نظیر شبکه های اجتماعی و بازاریابی دیجیتال نیز این امکان را بیش از پیش فراهم نموده است و به برندها امکان برقراری یک ارتباط قابل اعتماد را با مخاطبانشان می دهد.
۳- موبایل، صفحه نمایش مورد علاقه مشتریانتان است.
سازمان ها اغلب سرمایه گذاری سنگینی برای بازاریابی از طریق ایمیل و سیستم های دسکتاپ انجام داده اند، ولی چیزی که توجه کمی به آن داشته اند موبایل ها بوده اند. ایمیل، یکی از روش های موردتوجه و نوآورانه برقراری ارتباط با مشتریان امروز تبدیل به یک شکل آزاردهنده و مزاحم برای مشتریان شده است. به جای ایمیل، کمی به این آمار توجه کنید.
-
دارندگان گوشی های هوشمند به طور متوسط در روز 150 بار گوشی خود را چک می کنند.
-
در حدود 371.000 کودک هر روز متولد می شوند، در حالی که روزانه 813.000 آیفون فروخته می شود.
-
افراد 51% از زمانی که در دنیای دیجیتال هستند را با موبایل کار می کنند و این میزان در دوسال آینده به 66% خواهد رسید.
به طور خلاصه، مشتریان امروزه روی موبایل های خود متمرکز شده اند، بنابراین بازاریابان نیز باید همین کار را انجام دهند.
۴- مشتریان هیچوقت آفلاین نیستند
قبل از موبایل، برندها فرصت های محدودی برای تعامل با مشتریان داشتند. با تشکر از گوشی های هوشمند، اکنون هیچ زمانی نیست که سازمان ها نتوانند با مشتریان تعامل کنند. و هر روز فرصت های بی شماری برای تعامل با مخاطبان برای برندها ایجاد می شود.
بنابراین این روند جدید، نیازمند این است که سازمان ها حسابی ویژه روی خدمات روی بستر موبایل باز کنند و بیش از پیش به ابزارهای بازاریابی از طریق موبایل توجه نمایند.