امروزه تولید محتوای ارزشمند تبدیل به یکی از فعالیتهای جدانشدنی سازمانهای کوچک و بزرگ شده است. و علت آن وجود فضای رقابتی میان شرکتها برای جلب نظر مثبت مخاطبان است که مستقیما در گرو ارزش افزودهای است که مخاطب دریافت میکند. از همین رو برگ برنده در اختیار شرکتی است که خوراک اطلاعاتی مورد نظر مخاطبان را به آنها به بهترین نحو ارائه دهد. این مسئله نیازمند صرف زمان و دقت نظر تعدادی متخصص است که بسته به اندازه سازمان و نوع فعالیتش میتواند متغیر باشد. حال شاید سازمانهای بزرگ بتوانند با صرف بودجه فراوان بر این چالش غلبه کنند اما آیا این مسئله برای همه امکانپذیر است؟ یکی از راه حلهای جانبی که پیشرفت علم بر سر راه این شرکتها قرار داده است، تولید محتوا با هوش مصنوعی است. اما کپی رایتر هوشمند چطور قرار است این حوزه را تغییر بدهد؟
هوش مصنوعی قبلاً تأثیر قابل توجهی در مشاغل مرتبط با دنیای دیجیتال داشته است، اما برای این که دریابیم چگونه زندگی نویسندگان محتوا با ظهور این تکنولوژی در حال تغییر است، باید نگاه دقیقتری به این مسئله داشته باشیم. ما در این مطلب قصد داریم مروری بر تحولاتی داشته باشیم که هوش مصنوعی در حوزه تولید محتوا ایجاد کرده است و یا قرار است در آینده ایجاد کند.
بدون شک بسیاری در صنعت بازاریابی و تبلیغات معتقدند که یک محتوای مفید فقط توسط یک انسان قابل تولید است. یک محتوا میتواند خندهدار، ناراحتکننده، هیجان برانگیز و … باشد. اما مطمئناً تولید همه این موارد نیاز به انسان دارند.
البته بحث خلاقیت در محتوا همیشه آن قدرها هم مورد نیاز نیست. مثلا متن ایمیلها، تبلیغات جستجو، توضیح محصولات، نوشتههای تبلیغاتی شبکههای اجتماعی و بسیاری دیگر از محتواها زمان زیادی از انسان میگیرد میتواند توسط کپی رایتر هوشمند نیز تولید شود. به همین دلیل است که ابزارهایی مانند کپی رایتر هوشمند در حال نفود به دنیایی است که قبلا انسان در آن همه کاره بود.
علیرغم ترس از غلبه هوش مصنوعی بر دنیای انسان، در حال حاضر تنها تعداد معدودی از شرکتها در فضای بازاریابی و تبلیغات ابزارهایی را برای نوشتن خودکار و کپی رایتینگ هوشمند ارائه میدهند. هوش مصنوعی همچنین در صنایعی مانند روزنامه نگاری مورد استفاده قرار میگیرد تا گزارشهای کوتاه و واقعی را تهیه کند، اما بحثهای زیادی در این مورد وجود دارد و بسیاری از افراد از این ابزارها انتقاد میکنند. که این انتقادها، هم به کیفیت این ابزارها و هم به مسائل ایدئولوژیکی آن وارد است.
تأثیر واقعی هوش مصنوعی در دنیای کپی رایتینگ در سازمانهایی مانند Chase (شرکت خدمات مالی و بانکداری آمریکایی) محسوس خواهد بود که مشاغلی با حجم وسیعی از داراییها را مدیریت میکنند. هنگامی که با این نوع حجم از داده سر و کار دارید، به کار گرفتن این فناوری که میتواند الگوهای پیچیده را با درصد خطای بسیار کم مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد، منطقی خواهد بود.
الیوت سدگاه، مدیر ارشد بازاریابی محصولات شرکت Adobe، ادعا میکند که به دلیل افزایش انتظارات مصرف کننده، برندها با فشارهای فزایندهای روبرو میشوند تا به سرعت بتوانند تجربیات بهتری را در دنیای دیجیتال به مشتریانشان ارائه کنند. نوعی از تجربیاتی که فقط با کمک هوش مصنوعی امکانپذیر است. سدگاه گفت: ما میبینم که یادگیری هوش مصنوعی و ماشینها به عنوان ابزارهای رایج به کار گرفته میشوند انسانها همیشه در کپی رایتینگ دارای ارزش خواهند بود و کپی رایتر های هوشمند جای انسانها را نخواهند گرفت اما کامپیوترها میتوانند در زمینه تولید محتوای متا به انسان کمک کنند و انسانها میتوانند با گرفتن کمک از این دستگاهها روی بحث خلاقیت تمرکز کنند.
جیمز گیل، رئیس بازاریابی محتوا در گروه فُرزر، با این نظر سدگاه موافق است. گیل میگوید: هوش مصنوعی و وجود یک کپی رایتر هوشمند میتواند به نویسندگان کمک کند تا مواردی مانند تجزیه و تحلیل دادههای بازار و بینش مخاطبان را به دست بیاورند.
پریتی ادهیکاری، مسئول بازاریابی در شرکت فیوز ماشین میگوید: یادگیری ماشینی باعث میشود مقادیر زیادی از دادههای مشتری برای کار تولید محتوا استفاده شود، مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد و برای اهداف بازاریابی مورد استفاده قرار بگیرد. در نتیجه استفاده بیشتر از کپی رایتر هوشمند را در آینده شاهد خواهیم بود.
برخی از ابزارهای کپی رایتینگ، امروزه به سطحی از بلوغ رسیدهاند که میتوانند در بسیاری از موارد به بشر کمک کنند.
گرامرلی شامل ترکیبی از قوانین، الگوها و تکنیکهای هوش مصنوعی مانند یادگیری ماشین، یادگیری عمیق و پردازش زبان طبیعی برای بهبود نوشتن است. سیستم هوش مصنوعی گرامرلی شیوه نوشتن یک انسان را با ترکیب قابلیتهای یادگیری ماشین با بسیاری از رویکردهای پردازش زبان طبیعی تقلید میکند.
کوئیل یک کپی رایتر هوشمند دیگر است که یک پلتفرم تولید زبان طبیعی (NLG) است. کوئیل توسط شرکت نریتیو ساینس ساخته شده است. این ابزار در درجه اول توسط شرکتها برای ایجاد “گزارش جامع توصیفی” و ارائه ارتباطات مشتری مورد استفاده قرار میگیرد. هوش مصنوعی به کار رفته در این ابزار با تجزیه و تحلیل گفتار، میتواند کار یک کپی رایتر حرفهای را انجام بدهد.
ما در این مطلب نگاهی به تاثیر هوش مصنوعی بر تولید محتوا انداختیم. همچنین دیدیم که ظهور کپی رایتر هوشمند چه تاثیری بر دنیای تولید محتوا خواهد گذاشت. هوش مصنوعی یک تکنولوژی پیشرو است اما هنوز جای زیادی برای پیشرفت آن وجود دارد. هیچکس از آینده خبر ندارد و ما فقط طبق آنچه در گذشته رخ داده است، به دنیای کپی رایتر هوشمند پرداختیم.
پیشبینی در مورد این مسئله زود است اما اگر روزی برسد که هوش مصنوعی به طور کامل تولید محتوا را کنار بزند، تعجب نخواهیم کرد. در چنین دنیایی نباید چندان نگران بود. زیرا اگر تولید محتوا به طور کلی با هوش مصنوعی انجام شود، بسیاری از فعالیتهای دیگر نیز از بین خواهند رفت و با هوش مصنوعی انجام خواهند شد. البته کارشناسان همیشه میگویند کاری که به ذوق هنری نیاز داشته باشد هرگز از بین نخواهد رفت و فقط شکل آن عوض خواهد شد. ظهور ابزارهای مختلف در زمینه تولید محتوا با هوش مصنوعی نیز نشان میدهد که مشاغل از بین نمیروند بلکه عوض میشوند و نیاز به متخصص همیشه وجود خواهد داشت.