
امروزه دیگر کمتر کسی است که زمانی از روزش را به شبکه های اجتماعی اختصاص ندهد. بسیاری از افراد حداقل در یک شبکه اجتماعی نظیر فیسبوک، اینستاگرام، تلگرام و … فعالیت می کنند و از این ها بسیاری دیگر نیز در دو یا تعداد بیشتری از شبکه های اجتماعی فعال هستند. در همین راستا امروزه کسب و کارها نیز حساب ویژه ای روی شبکه های اجتماعی و دست یابی به متشریان ازاین طریق باز کرده اند و بخشی از بودجه بازاریابی خود را به بازاریابی شبکه های اجتماعی یا بازاریابی دیجیتال (كه در اصطلاح عام تبليغات اينترنتي و يا بازار يابي اينترنتي شناخته مي شود )اختصاص می دهند. بنابراین با توجه به روندها حضور در شبکه های اجتماعی و درک بازاریابی شبکه های اجتماعی برای کسب و کارها یک ضرورت و الزام است که در صورت عدم توجه بخش زیادی از فرصت ها از دست خواهد رفت. اما حضور و فعالیت کسب و کارها در این فضا بدون دانش کافی و استراتژی امکان پذیر نمی باشد بنابراین در این سری از مطالب تلاش می کنیم که مفهوم بازاریابی شبکه های اجتماعی را برای شما همراهان و مدیران روشن کنیم، دلایل اهمیت آن را نشان دهیم و نکاتی به منظور تدوین یک استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی مناسب را خدمتتان ارائه دهیم. ابتدا با تعریف و چیستی بازاریابی شبکه های اجتماعی آغاز می کنیم.
بازاریابی شبکه های اجتماعی را می توان استفاده از شبکه های اجتماعی به منظور بازاریابی محصولات یا خدمات یک سازمان تعریف کرد. بازاریابی شبکه های اجتماعی، راهی را پیش روی سازمان قرار می دهد تا بتواند به مشتریان جدید دست یابد و با مشتریان فعلی تعامل بیشتری داشته باشد. شبکه های اجتماعی به بازاریابان این امکان را می دهند تا طیف وسیعی از تاکتیک ها و استراتژی ها را به منظور بهبود و ارتقا محتوایشان به کار بگیرند. بسیاری از شبکه های اجتماعی اطلاعات شخصی، جغرافیایی و جمعیتی افراد را نشان می دهند که به بازاریابان این امکان را می دهند که پیام هایی کاملا سفارشی شده و هدف مند برای مشتریان بالقوشان ارسال کنند.
همچنین یکی از بهترین استراتژی ها در شبکه های اجتماعی، انتشار پیام و محتوایی است که کاربران را وادار می کند آن را با خانواده، دوستان و همکاران خود به اشتراک بگذارند. این استراتژی مبتنی بر بازاریابی دهان به دهان است و مزایای بسیار زیادی دارد. اول اینکه امکان انتقال پیام به افراد بسیار زیادی را فراهم می آورد و معمولا افراد به پیام های به اشتراک گذاشته شده توسط آشنایان خود بیشتر اعتماد می کنند.
بنابراین شناخت و استفاده از بازاریابی شبکه های اجتماعی، امروزه برای کسب و کارها برای شناسایی و دستیابی به مشتریان بالقوه و تعامل با آن ها امری ضروری و حیاتی است و لازم است که مدیران به این روند جدید و در حال توسعه توجهی پیش از پیش نشان دهند.