
تقریبا می توان با اطمینان گفت که شبکه های اجتماعی در حال حاضر یک کانال حیاتی بازاریابی برای کسب و کار ها در همه ابعاد است. سوال متداولی که در سالیان اخیر مطرح بوده است این بوده که چرا کسب و کار ما باید از شبکه های اجتماعی استفاده کند؟ اما این سوال اکنون جای خود را به این سوال داده است گه چگونه کسب و کار ما با بازاریابی رسانه های اجتماعی می تواند رشد کند.
به عنوان یک شرکت تبلیغاتی و بازاریابی دیجیتال که بازاریابی و مدیریت شبکه های اجتماعی از جمله خدمات سازمان ماست این خیلی هیجان انگیز است که روندها تا چه اندازه در حال تغییر هستند ولی عامل نگران کننده این است که بسیاری از کسب و کارها بدون هیچ استراتژی اقدام به حضور در این فضا می کنند. در این مطلب ما هفت گام لازم برای تدوین یک استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی موثر را برای کسب و کار شما آماده کرده ایم.
گام اول: وضعیت فعلی حضور خود در شبکه های اجتماعی را تحلیل و ارزیابی کنید.
“خودتان را بشناسید، مشتریانتان را بشناسید، نوآوری کنید” – بث کامستاک
قبل از تدوین استراتژی به منظور دستیابی به اهداف، یک نگاه کوتاه به جایی که هستید بیاندازید، برخی از سوالاتی که به منظور ارزیابی وضعیت فعلی خود می توانید بپرسید عبارتند از:
-
در کدام شبکه های اجتماعی در حال حاظر فعال هستید؟
-
آیا شبکه های اجتماعی شما کاملا بهینه سازی و سفارشی شده اند ( تصویر و مشخصات سازمان، بیوگرافی و ….)؟
-
کدام شبکه اجتماعی بیشترین ارزش ها برای شما خلق می کنند؟
-
پروفایل شما در مقایسه با رقبا چگونه به نظر می رسد؟
گام دوم: مشتریان ایدالتان را مستند و ارزیابی کنید.
“هدف بازاریابی شناخت و درک مشتریان به منظور ارائه محصولات و خدماتی است که بیشتریان تناسب را با نیازهای آن ها داشته باشد. ” – پیتر دراکر
تلاش کنید مشتریانتان را با جزئیات تعریف کنید. برای مثال اگر مشتریان هدفتان را والدین تعریف کنید شاید خوب باشد ولی اگر مشتریان هدفتان را والدینی که در تهران زندگی می کنند، بین 30 تا 50 سال سن دارند، درآمد ماهیانه آن ها بیشتر از 3 میلیون تومان است و عمدتا از فیسبوک استفاده می کنند و در بیرون از منزل کار می کنند، مسلمانا احتمال موفقیتتان بیشتر خواهد بود.
حتی بهترین بازاریابان اگر به خوبی مخاطبانشان را تعریف نکنند و فعالیت های بازاریابی را حول مشتریان نا مرتبطی انجام دهند شکست خواهند خورد. پاسخ به این سوالات به شما کمک خواهد کرد که تمرکز بیشتری در انتخابتان داشته باشید
-
سن
-
مکان زندگی
-
عنوان شغل
-
درآمد
-
نقطه نیاز ( که کسب و کار شما می تواند آن را حل کند)
-
شبکه اجتماعی موردعلاقه
گام سوم: یک بیانیه چشم انداز و ماموریت شبکه های اجتماعی تدوین کنید.
“چیزی که شما را عجیب می سازد، شما را منحصر به فرد می کند و در نتیجه منجر به استواری شما می شود.” – دان شوابل
بیانیه ماموریت و چشم انداز شبکه های اجتماعی شما، اقدامات آینده شما را مشخص می کنند، پس حتما درباره آن به خوبی فکر کنید. این بیانیه باید به وضوح با برنامه شما برای حضور در شبکه های اجتماعی همراستا باشد و باید هویت برند شما را منعکس کند. مشتریان ایده آلتان را در زمان تدوین این بیانیه در ذهن داشته باشید.
یک مثال از این بینیه می تواند این باشد: “استفاده از شبکه های اجتماعی جهت آموزش مشتریان فعلی و بالقوه درباره بازاریابی دیجیتال با تمرکز بر بازاریابی شبکه های اجتماعی. وقتی این بیانیه را مستند نمودید تصمیم گیری درباره اینکه چه محتوایی را خلق و به اشتراک بگذارید آسان تر خواهد شد. یادتان باشد اگر از یک فلسفه و هدف مشخص پیروی نکنید، محکوم به شکست خواهید بود. مردم متخصصان را دنبال خواهند کرد.
این مطلب ادامه دارد. قسمت دوم