
هدف فروش و بازاریابی هر دو افزایش سطح درآمد شرکت است. این دو اینقدر به هم نزدیکند که تشخیص تفاوتهای آنها مشکل به نظر میرسد. در شرکتهای کوچک اغلب کارمندان این دو بخش یکسان هستند ولی هر چقدر شرکت بزرگتر میشود، وظایف و مسولیتهای این دو بخش با یکدیگر متفاوت میشوند.
یادگیری روشهای فروش موفق برای اجرای برنامه بازاریابی یک شرکت بسیار حیاتی است زیرا فروش است که موفقیت آن را تضمین میکند. شما تا زمانی که نتوانید بفروشید هیچ آورده مالی نخواهید داشت.
فارغ از برشمردن تفاوتهای بازاریابی و فروش در این مطلب تلاش میکنیم استراتژی و نکات کلیدی یک فروش موفق را بررسی کنیم.
با توجه به پیچیدگیهای بخش فروش که به نوعی با مباحث منابع انسانی و رفتاری انسانی نیز در ارتباط است پیشنهاد میشود از یک شرکت تبلیغاتی، بازاریابی و مشاوره فروش برای تدوین استراتژیهای فروش کسبوکار خود مشاوره بگیرید.
۱. فرایند فروش را از اهدافتان شروع کنید.
اگر در حال یادگیری چگونگی فروش موفق هستید، فرایند را برعکس در نظر گرفته و از اهداف خود استارت بزنید. با دانستن اهداف و با توجه به آن اندازه گیری عملکرد واحد فروش، میتوان بهترین نقطه برای استارت فرایند فروش را انتخاب کرد
اهدافتان را دقیق مشخص کنید. کسبوکار شما به چه تعداد مشتری نیاز دارد؟ در چه مدت زمانی؟ به چه تعداد ارتباط با مشتری نیازمندید تا بتوانید فرصت فروش پیدا کنید؟ و… جواب این سوالها را در ابتدا از خود بپرسید و سپس فرایند فروش را شروع کنید. میزان درآمد هدف خود را از طریق ضرب تعداد مشتریان هدف در متوسط قیمت محصول خود تخمین بزنید و سپس اقدام به شروع فرایند فروش کنید.
۲. به خاطر داشته باشید که فروش یک فرایند است.
فروش هنر نیست، فروش دانش و تکنولوژی است.
با اینکه فروش و نحوه انجام آن مداوم در حال تغییر است ولی بعضی چیزها همیشه ثابت میمانند. برای کسب مشتری باید نیازها و علایق آنها را در طراحی محصول خود دخالت دهید و با در نظر گرفتن یک بازه زمانی مناسب اقدام به فروش کنید.
قیف فروش شما الزاما ثابت باقی نمیماند، شما قبل از اینکه بتوانید فروش مناسبی داشته باشید باید فرایند فروش و قیف فروش خود را به همراه مدیر خود تحلیل کنید، نقاط ضعف و قدرت آن را شناسایی کنید و سپس مرحله به مرحله با ابزارها و روشهای خاص همان مرحله پیش روید.
اینکه چگونه محصول خود را در بازار جایگاهسازی کنید، با چه استراتژیهایی به مشتری بالقوه نزدیک شوید، مشتریان هدف شما چه کسانی هستند و خصوصیات آنها چیست به شما در کاربرد استراتژی مناسب در طی فرایند فروش کمک میکند. بدین منظور تیم فروش شما با تیم بازاریابیتان باید ارتباط لحظه به لحظه داشته باشند.
۳. دردهای کسبوکار خود را شناسایی کنید.
شما باید مشکلات مشتریان خود را شناسایی کرده و با توجه به آنها فرایند فروش را ادامه دهید.
اگر مشکلات مشتریان شما بزرگ باشند میتواند یک فاکتور حیاتی برای آینده کسبوکار شما باشند.
به عنوان تیم فروش شما باید یک رابطه اعتماد برانگیز بین خود و مشترانتان ایجاد کنید. خریداران باید مطمئن باشند که شما مشکلات آنها را درک میکنید و برای آنها راه حل دارید. رابطه شما با مشتریانتان بعد از فروش تمام نمیشود. از نظر اخلاقی شما باید همیشه به قولی که دادهاید پایبند بمانید. هر نوع کمکی که میتوانید به مشتریانتان بکنید تا آنها را خوشحال کنید. بدین صورت دردهای کسب وکارتان کمتر شده و فروش شما افزایش مییابد.
۴. همه اقدامات فروش خود را اندازه گیری و ارزشیابی کنید.
هر چیزی که ارزش انجام داشته باشد، ارزش اندازه گیری را هم دارد و هر چیزی که بتواند اندازهگیری شود، قابلیت بهبود و ارتقا را نیز دارد.
،اهدافتان را طوری تعیین کنید که قابل اندازهگیری باشند. همیشه مطمئن شوید که نرخ فروش شما با تعداد فروش ماهانهای که هدف گذاری کردهاید همخوانی داشته باشد. بررسی کنید که استراتژیهای فروش مشتریان بالقوه شما را به خریدارانتان تبدیل کردهاند. اگر این اتفاق نیفتاده است باید آنها را عوض کنید.
اگر همه کاری که انجام میدهید را ثبت و اندازهگیری کردید، زمان به وجود آمدن مشکلات قادر به از بین بردن آنها هستید.
۵. به کسانی بفروشید که تمایل به خرید از شما را دارند.
این قدرت بازاریابی شما را نشان میدهد. با تولید محتوای قدرتمند و با کیفیت افرادی که به شما مراجعه میکنند را شناسایی کنید و استراتژیهای خود را حول محور آنها تعیین کنید. با اینکار در زمان صرفه جویی کرده و احتمال فروش خود را بالا میبرید.
فاکتورهای فروش موفق دیگری نیز وجود دارند ولی همه نهایتا به مهارت تیم فروش و بازاریابی شما وابسته هستند. زمانی که به درستی بازاریابی کنید، فروش موفقتری خواهید داشت و زمانی که فروش موفقی داشته باشید، آن زمان موفقیت کسبوکارتان را خواهید دید.
کانون تبلیغاتی و بازاریابی دیجیتال سیسرو در نظر دارد که به شما نه تنها در زمینه برنامهریزی و اجرای استراتژیهای بازاریابی کمک کند، بلکه به عنوان یک شرکت مشاور فروش تلاش میکند که فرایند و قیف فروش شما را بهینه کرده و همراه شما با تدوین استراتژیهای فروش موفق در جهت رسیدن به اهداف برنامه بازاریابی خود گام بردارد.