بازاریابی ایمیلی چیست و چگونه کار می کند.
ایمیل(E-mail) یا پست الکترونیک اولین بار در سال 1971 مورد استفاده قرار گرفت و شاید مخترعان و توسعهدهندگان این سرویس آنلاین هیچگاه فکر این را هم نمیکردند که روزی ایمیل به عنوان یکی از اصلیترین راههای بازاریابی بشمار برود. بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ یکی از روشهای نوین بازاریابی در فضای تجاری مدرن به حساب میآید که شرکتهای بزرگ در سراسر جهان بر روی این روش سرمایهگذاریهای کلانی انجام میدهند. ایمیل مارکتینگ (Email Marketing) به شیوهای گفته می شود که از طریق ایمیل برای جذب مشتری یا بازدید کننده و ایجاد ارتباط موثر با مشتریان و کاربران به کار گرفته می شود. بازاریابی ایمیلی در واقع یک نوع بازاریابی مستقیم به حساب میآید که مجموعههای تجاری در راستای جذب مشتری، پیشنهادات خود را در قالب یک یا چند ایمیل به کاربران هدف خود ارسال میکنند. ایمیل مارکتینگ هم مانند دیگر روشهای بازاریابی، شامل مراحل مختلفی میشود که در ادامه این نوشته کوتاه به آن میپردازیم.
در ابتدا باید یک بستر مناسب داشته باشید.
برای اینکه بتوانید از خدمات ایمیل مارکتینگ یا همان بازاریابی ایمیلی استفاده کنید، ابتدا باید یک بستر برای جمعآوری اطلاعات کاربران از جمله آدرس ایمیل آنها داشته باشید. این بستر میتواند یک وب سایت یا یک اپلیکیشن باشد که کاربر برای استفاده از امکانات آن ایمیل خود را در بخشی از این بستر وارد میکند. در واقع شما باید برای اینکه کاربر ایمیل خود را در بخشی از بستر شما وارد کند، پیشنهاد بخصوصی داشته باشید.
تعیین استراتژی برای بازاریابی ایمیلی
حال که کاربران را جذب کردید و اطلاعات ایمیل آنها را دریافت کردید، وقت آن رسیده است که یک استراتژی مناسب برای ارسال ایمیل به آنها داشته باشید. هر مجموعه تجاری میخواهد ایمیلی که میفرستد بیشترین بازده را داشته باشد، برای همین موضوع باید ابتدا کاربران خود را مورد بررسی قرار دهید. فعالیت کاربران را در یک بازه زمانی محدود مورد آنالیز قرار دهید، به چه محصولات و شاخصهایی علاقهمند هستند، از چه وب سایتها یا اپلیکیشنهایی به بستر شما مراجعه کردهاند، در چه بازه سنی قرار دارند و… به نحوی ابتدا باید پرسونای مخاطب خود را بدست بیاورید. قدم بعد برای مشخص کردن استراتژی تبلیغات در ایمیل مارکتینگ باید تعیین محتوا و زمان ارسال ایمیلها باشد. چه نوع محتوایی میخواهید برای مخاطب خود ارسال کنید؟ تخفیف محصولات، مطالعه یک مقاله ویژه یا معرفی یک سرویس جدید؟ نیاز مخاطب را مشخص کنید و در قالب یک یا چند ایمیل به آن جواب دهید.
فیدبک یا بازخورد ایمیلها را بسنجید.
ایمیل مارکتینگ روشی است که نباید در آن از فعالیت شما کاسته شود. شما باید مدام بازخورد ایمیلها را مورد آنالیز قرار دهید. لینکهایی که کاربر بر روی آن کلیک کرده است، ایمیلهایی که به عنوان اسپم (SPAM) گزارش داده است، ایمیلهایی که حتی باز هم نشدهاند، تمام این شاخصها را مورد بررسی قرار دهید تا هم بتوانید معیارهای مناسبتری برای تولید محتوای ایمیل خود در نظر بگیرید و هم نیاز مخاطب خود را بهتر بشناسید. میزان درگیر شدن یا همان اینگیجمنت مخاطب با ایمیل مهمترین شاخصی است که باید بر کیفیت محتوای ایمیل شما تاثیرگذار باشد. از همین رو برای اینکه بتوانید هربار ایمیلهای بهتری برای کاربران خود ارسال کنید، میبایست به صورت مداوم واکنش آنها نسبت به ایمیلها را مورد آنالیز قرار دهید.
اگر درباره طراحی استراتژی ایمیل مارکتینگ یا اجرای آن سوالی دارید، میتوانید با کارشناسان با تجربه ما در سیسرو تماس بگیرید